Navigare rapidă

Ultimele comunicări

2014-04-15

Rezultate Olimpiada de Astronomie și astrofizică - etapa națională

Detalii

2014-04-15

Rezultate Olimpiada de Informatică - etapa națională

Detalii

2014-04-15

Rezultate Olimpiada de Limbă, comunicare și literatură română - etapa națională

Detalii

2014-04-15

Rezultate Olimpiada de Limbi clasice - etapa națională

Detalii

2014-04-15

Rezultate Olimpiada de Tehnologii - etapa națională

Detalii

2014-04-15

Rezultate Olimpiada de Matematică - etapa națională

Detalii

2014-04-15

SIMPOZIONUL NAȚIONAL "MOTIVAȚIA - CHEIA DEZVOLTĂRII PERSONALE"

Detalii

2014-04-15

SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL "ORGANIC FARMING - A CHOICE FOR THE FUTURE!"

Detalii

2014-04-15

Precizări privind pretransferul consimțit între unitățile de învățământ

Detalii

2014-04-15

Rezultate Olimpiada de Fizică - etapa națională

Detalii

2014-04-14

Rezultate Olimpiade Naționale Sportive Școlare

Detalii

2014-04-14

Rezultate Olimpiada de Istorie - etapa națională

Detalii

2014-04-14

Rezultate Olimpiada de Chimie - etapa națională

Detalii

2014-04-14

Rezultate Olimpiada de Biologie - etapa națională

Detalii

2014-04-14

Rezultate Olimpiada de Limba Germană - etapa națională

Detalii

Bine aţi venit!


 

TRIPTIC DE PRIMĂVARĂ CU VEDERE SPRE PERFORMANŢĂ


Zvon de primăvară

Neamţul se pregăteşte de sărbătoare! Şi tot ţinutul românesc se pregăteşte de sărbătoare! E sărbătoarea primăverii ce stă să vină! E semnul de împlinire pentru Şcoala nemţeană! Primăvara aceasta poate fi locul comun al oamenilor şcolii nemţene!

Cunoscut prin oamenii săi, gospodari tot unul şi unul, aşa cum avea să îi caracterizeze neîntrecutul povestitor de la Humuleşti, Ţinutul Neamţului este punte de legătură între est şi vest, între sud şi nord, înfrăţind, prin poziţia sa privilegiată, dăruită de bunul Dumnezeu, Moldova cu Ardealul şi cu celelalte provincii istorice româneşti. Este ţinutul legendelor străvechi care vorbesc despre Masivul Ceahlău, acest munte care se aseamănă cu Olimpul zeilor din vechea Eladă; de altfel, legendele de prin partea locului povestesc despre zâna Dochia, fiică a vestitului rege Decebal, cel de numele căruia se leagă însăşi fiinţa poporului român. Şi despre vestitele ei cojoace.

Acest binecuvântat ţinut a zămislit pagini de eroism. Aici, altădată, oştenii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt scriau o nepieritoare pagină de istorie prin lupta de la Valea Albă – Războieni.

Şi tot acest binecuvântat ţinut a purtat paşii neobositului admirator al frumuseţilor acestor locuri, scriitorul Calistrat Hogaş!

Ţinutul Neamţului îşi leagă numele şi de autorul celebrelor Amintiri din copilărie, humuleşteanul Nică; şi de tradiţii; şi de valoare; şi de atâţia oameni de seamă; şi de viaţa de zi cu zi; şi de emoţia cotidiană; şi de reuşita de azi; şi de speranţa în succesul de mâine!

Şi peste toate, de pe înălţimi, coboară zvon de primăvară!

Şi peste toate, dinspre bătrânul Danubiu, urcă zvon de primăvară!


Ţintind spre succes

Îmi place să cred că primăvara 2014 va confirma aspiraţia noastră de mai bine şi ne îndreptăţeşte să credem că noi, românii, suntem un popor ocrotit de Dumnezeu şi preţuit de prietenii noştri din Europa şi din lume!

Ne exprimăm convingerea că şi voi, dragi elevi nemţeni, puteţi contribui, prin rezultatele voastre, la construirea unei Românii puternice, la creşterea prestigiului nostru, al românilor, în lume!

Aşa cum aţi demonstrat de atâtea ori, sunt convins că şi în confruntările programate pentru această primăvară veţi avea posibilitatea, dragi elevi nemţeni, să vă dovediţi cantitatea şi calitatea achiziţiilor, cu migală şi cu dragoste adjudecate, în multele ore de pregătire; nu de puţine ori, aţi urcat pe podiumul competiţiilor, demonstrând că sunteţi bine pregătiţi şi capabili de performanţe.

De altfel, tradiţia solidă a învăţământului nemţean vă situează pe voi, dragi elevi nemţeni, printre învingători. Fie că este vorba despre evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a sau despre examenul naţional de bacalaureat, fie că adunaţi premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile de tot felul organizate la nivel judeţean, naţional sau internaţional, de fiecare dată probaţi valoarea! Valoarea şi succesul!

Credeţi cu tărie că primăvara 2014 vine să întărească ideea unei tradiţii a lucrului bine făcut care se configurează sub ochii noştri, tradiţie la naşterea căreia au contribuit, din plin, generaţii de elevi din şcolile şi liceele din Neamţ şi colective didactice reprezentative pentru şcoala nemţeană contemporană. Şi tradiţia valorii şi a lucrului bine făcut creşte în continuare!


Urare de martie

Voi, dragi elevi, sunteţi cei care, zi de zi, vă adjudecaţi note de 10, voi sunteţi cei pentru care noul nu mai constituie o surpriză, voi sunteţi elevii pentru care verbul a crea se conjugă numai la timpul prezent; să nu precupeţiţi nici un efort pentru a demonstra că sunteţi capabili de performanţe mari!

Voi, dragi elevi, aţi învăţat să scrieţi poveşti de succes, iar pentru asta, noi, profesorii voştri, vă felicităm! Adunaţi şi în această primăvară prinos de învăţătură pentru ziua de mâine! Străduiţi-vă să continuaţi frumos povestea de succes a şcolii nemţene!

Luaţi de la oamenii de seamă ai ţinutului nemţean modele de creaţie! Cinstiţi locurile nemţene ivite întru valoare: Mănăstirea Bistriţa, ctitorie a lui Alexandru cel Bun, Casa memorială Calistrat Hogaş, Turnul şi Biserica domnească din Piatra-Neamţ, ctitorie muşatină, Muzeul de ştiinţele naturii din Piatra-Neamţ, Muzeul de istorie şi Muzeul de artă din Roman, Casa memorială Ion Creangă de la Humuleşti, Cetatea Neamţului, oglindindu-se în Ozana cea limpede şi frumos curgătoare, salba de mănăstiri nemţene, unde şi-au găsit loc de perpetuă creaţie oamenii mari ai spiritului românesc, Muzeul de artă populară Nicolae Popa din Petricani; şi înşiruirea ar putea continua…

Dumneavoastră, stimaţi colegi, vă doresc o primăvară cu limpezimi de zare şi cu ideal de performanţă! Vă felicit pentru rezultatele obţinute în acest an şcolar şi vă doresc sănătate, prosperitate, putere de muncă şi succes deplin în activitatea profesională! Să vă bucuraţi din plin de această primăvară! Să fiţi sănătoşi!

Distinse Colege,
   Vă doresc să trăiţi cu mare drag fiecare clipă a acestei primăveri! Să fiţi mereu asemenea florilor! La mulţi ani!

Stimaţi părinţi, care sunteţi mereu alături de şcoala nemţeană, vă dorim o primăvară cu luciri de soare şi cu muguri de speranţă împlinită! Să citiţi cu mare drag povestea succesului pe care o scriu copiii în fiecare zi! Vă aşteptăm şi în continuare alături de noi, în activităţile de realizare a obiectivelor şcolii nemţene!

Tuturor, multă sănătate şi putere de muncă! Fie ca florile acestei primăveri să fie prilej de bucurie şi tinereţe, prilej pentru lucrul bine făcut şi cu temeinicie, prilej al împlinirilor de tot felul, dar şi al distracţiei!

Mult succes!

Prof. dr. Viorel STAN
Inspector şcolar general
Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ


  Adresa
telefoane utile
 • Strada Locotenent Drăghiescu Nr. 4A
  610125
  Piatra-Neamț
  Jud. NEAMȚ
 • Secretariat:
 • Personal
 • ISGA:
 • Inspectori:
 • Informatizare:
 • Examene:
 • 0233 - 214860
 • 0233 - 215361
 • 0233 - 233162
 • 0233 - 217864
 • 0233 - 227357
 • 0233 - 231933

Olimpiade si concursuri

Calendar evenimente

« Aprilie 2014 »
D L M M J V S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

 

Program audiențe

Inspector Scolar General

prof. Viorel STAN

Inspector Scolar General Adjunct

prof. Gabriela BANU

Inspector Scolar General Adjunct

prof. Elena LAIU

Inspectori Scolari

Relatii cu publicul:

Purtator de cuvânt

prof. Maria GHINIŢĂ

Browser recomandat: Internet Explorer 7+, Mozilla Firefox 3+