Navigare rapidă

Ultimele comunicări

2014-08-29

Lista candidaţilor admişi la selecţia online pentru CNEME

Detalii

2014-08-29

Ref: Pensionarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar

Detalii

2014-08-25

Şedinţă publică de repartizare 28-29 august 2014

Detalii

2014-08-25

Şedinţă publică de repartizare 27 august 2014

Detalii

2014-08-22

Situație înscriere la IP de 3 ani

Detalii

2014-08-22

Situație înscriere la IP de 2 ani

Detalii

2014-08-21

In atentia tuturor unitatilor scolare

Detalii

2014-08-20

Selecția pentru CORPUL NAȚIONAL DE EXPERȚI ÎN MANAGEMENT EDUCAȚIONAL, seria 7

Detalii

2014-08-12

Adeverinţe definitivat 2014

Detalii

2014-08-12

Informare meteorologică

Detalii

2014-08-07

Modele cereri

Detalii

2014-08-05

Repartizari etapele I si II - Titularizare 2014

Detalii

2014-07-30

Concursul de ocupare a posturilor didactice - rezultate finale

Detalii

2014-07-30

Sedinta publica de repartizarea candidatilor - 4-5 august 2014

Detalii

2014-07-30

Sedinta publica de repartizarea candidatilor - 1 august 2014

Detalii

Bine aţi venit!


 

SĂRBĂTORILE PERFORMANŢEI DIN CIREŞAR


În fiecare an, luna iunie dă zvon de sărbătoare.

Aşteptată cu nerăbdare de toţi copiii lumii, prima zi de Cireşar aduce veste bună despre Copilărie. Veste cu dar de note mari, veste cu alai de reuşite, veste cu zâmbete de mulţumire, veste cu lacrimi de duioşie.

Fiecare dintre noi, om mare sau pui de om, sărbătorim în prima zi de Cireşar ziua întâia de vară, ziua când printre gene strivim o lacrimă zămislită de aducerile-aminte, dar şi ziua celui pe care mâine îl vom vedea om mare.

Un om mare îi dăruieşte unui om mic o floare. Floare a iubirii părinteşti, floare a prieteniei, floare a reuşitei şi a speranţei de mai bine în contul zilei de mâine.

Un om mic îi dăruieşte unui om mare o floare. Este floarea recunoştinţei, a temeiniciei întru lucru bine făcut; floarea, expresie a celui mai curat mulţumesc!

***

Cireşar marchează în toate şcolile româneşti o sărbătoare care a intrat în tradiţie: Ziua Învăţătorului, de fapt, prin extindere, ziua tuturor celor care activează în învăţământul românesc: profesori, învăţători, educatori, psihologi, consilieri şcolari, bibliotecari, laboranţi, pedagogi şcolari etc.

Aşadar, a cincea zi de Cireşar este specială pentru noi, cei care, în fiecare zi, deschidem porţile iubirii de carte pentru a putea pătrunde cât mai mulţi în zona de lumină care este cunoaşterea.


Noi, cei care construim ziua de mâine şi pregătim generaţiile ce ne vor urma, sărbătorim acum ziua noastră, a marii familii de dascăli inimoşi şi visători.

Tot noi, cei care creştem cu fiecare generaţie de absolvenţi, în această binecuvântată zi, marcăm un nou început; de fapt, realizăm întru împlinire lecţia de prietenie cu cartea, o reîntoarcere cu faţa spre lecţia de iubire şi de lumină, o revenire la lecţia omeniei şi a visului îndrăzneţ.

Efortul nostru de fiecare clipă şi de fiecare zi este răsplătit de puritatea şi candoarea unei priviri de copil şi de zâmbetul avântat al fiecărui adolescent. Credem cu putere că împreună cu elevii noştri transformăm trecutul şi prezentul în viitor.

***

Se îmbracă în strai de sărbătoare absolvenţii clasei a XII-a. E Sărbătoarea lor, a Absolvenţilor! În chip fericit, în acest an, sărbătoarea absolvenţilor este pe 1 iunie. Ca o ieşire frumoasă din lumea copilăriei şi a adolescenţei. Ca o intrare frumoasă în Cireşar…

Arborează zâmbete de viitori studenţi. Fac planuri de viitor. Şi bilanţuri. Calculează medii. Aşteaptă cu emoţie examenul de bacalaureat. Proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Şi în limba străină. Competenţe digitale… Alţii, mai norocoşi, vor „depăşi” unele probe. Şi-au asigurat, prin efort, „promovabilitatea” la aceste probe.

***

Nici absolvenţii clasei a VIII-a nu se lasă mai prejos. Şi-au însemnat în calendar Momentul Absolvirii tot la început de Cireşar. Să nu rămână cu mult în urma colegilor de la liceu.

Evaluarea naţională vine cu întregul alai de emoţii, incertitudini chiar. La limba şi literatura română, la matematică… Printre zâmbete se strecoară şi câte un oftat care se ascunde repede după un surâs. Admiterea la liceu este cel mai important moment din viaţa de elev.

În fiecare an, luna iunie împlineşte cu rod bogat un an şcolar.

Anul şcolar al cărui semestru al II-lea stă să se încheie, înseamnă pentru Şcoala românească, în general, şi pentru Şcoala nemţeană, în special, o mai accentuată punere în valoare a preocupărilor de învăţare şi de formare. Numeroasele reuşite ale elevilor şi dascălilor nemţeni au situat învăţământul din judeţul nostru pe o treaptă superioară, în comparaţie cu anii şcolari trecuţi. Olimpiadele şcolare, concursurile artistice şi competiţiile sportive, care s-au organizat şi desfăşurat la nivel naţional şi internaţional, au avut drept câştigători şi elevi din şcolile şi liceele nemţene. Tot mai clar şi mai hotărât se aud vocile elevilor nemţeni în confruntările europene!

Pentru calitatea deosebită a activităţii instructiv-educative din anul şcolar 2013-2014, îi felicităm pe elevi şi vă felicităm şi pe dumneavoastră, profesorii lor! Rezultatele pe care an de an vi le adjudecaţi prin elevi, stimaţi colegi, sunt garanţia faptului că schimbul nostru de mâine va fi capabil să ducă mai departe eforturile constructive din marea familie europeană şi să ne reprezinte cu succes în ţară şi în lume.

Cireşar zămisleşte în toate şcolile din România momentul bilanţului şi al proiectelor, al visului; acum ar putea începe să prindă contur gândurile de viitor; acum s-ar putea configura o parte din realizările de mâine; acum poate începe drumul noului an şcolar! Cireşar vine să confirme speranţele noastre, ale dascălilor, şi ne îndreptăţeşte să credem că noi, Românii, suntem un popor ocrotit de Dumnezeu!

Aşadar, în fiecare an, luna iunie…

În zile de Cireşar, conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Neamţ vă felicită, stimaţi colegi, pentru rezultatele obţinute în acest an şcolar şi vă doreşte sănătate, prosperitate, putere de muncă şi succes deplin în activitatea nobilă pe care o desfăşuraţi!

Dumneavoastră, Oameni ai şcolii nemţene care, prin muncă neobosită, prin efort conjugat şi printr-o mare dragoste faţă de copii, contribuiţi la creşterea prestigiului învăţământului românesc, dumneavoastră distinse educatoare, distinşi învăţători şi profesori, fiţi purtătorii soliei de bine şi ai urărilor de sănătate şi de succes pentru toţi cei care vă sunt aproape, în spaţiul generos al şcolii, deopotrivă, elevi şi părinţi!

Dumneavoastră, stimaţi părinţi care aţi reînvăţat drumul către şcoală, vă dorim să vă bucuraţi, alături de şcoală, de rezultatele copiilor; vă aşteptăm şi în continuare alături de noi în munca de realizare a obiectivelor şcolii româneşti!

Lumina cunoaşterii să vă călăuzească mereu paşii, dragi elevi, vouă celor care îi descoperiţi tainele şi le aşezaţi temelie la edificiul viitorului! Succesul să fie partea voastră cea mai mare, elevi ai şcolii nemţene!

Faceţi astfel încât blazonul şcolii româneşti, prin succesele strălucitoare ale exponenţilor atâtor generaţii, să strălucească pe meridianele Europei Unite şi ale lumii întregi!

Fie ca vacanţa 2014 să vă aducă odihna binemeritată după un an de efort susţinut!

La mulţi ani!

Prof. dr. Viorel STAN
Inspector şcolar general
Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ


  Adresa
telefoane utile
 • Strada Locotenent Drăghiescu Nr. 4A
  610125
  Piatra-Neamț
  Jud. NEAMȚ
 • Secretariat:
 • Personal
 • ISGA:
 • Inspectori:
 • Informatizare:
 • Examene:
 • 0233 - 214860
 • 0233 - 215361
 • 0233 - 233162
 • 0233 - 217864
 • 0233 - 227357
 • 0233 - 231933

Olimpiade si concursuri

Calendar evenimente

« August 2014 »
D L M M J V S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

 

Program audiențe

Inspector Scolar General

prof. Viorel STAN

Inspector Scolar General Adjunct

prof. Gabriela BANU

Inspector Scolar General Adjunct

prof. Elena LAIU

Inspectori Scolari

Relatii cu publicul:

Purtator de cuvânt

prof. Maria GHINIŢĂ

Browser recomandat: Internet Explorer 7+, Mozilla Firefox 3+