Navigare rapidă

Ultimele comunicări

2015-09-02

În atenția profesorilor de istorie și discipline socio - umane

Detalii

2015-09-02

Precizări concurs suplinitori calificați/necalificați

Detalii

2015-09-01

Campania "TE AJUTĂM SĂ VII LA ȘCOALĂ"

Detalii

2015-08-28

Testări pentru candidați fără studii corespunzătoare postului

Detalii

2015-08-28

Concurs suplinitori calificați

Detalii

2015-08-28

Ședință publică - 31 august 2015

Detalii

2015-08-28

Admitere etapa a III - a - locuri libere

Detalii

2015-08-21

Burse școlare - Asociația Dedeman

Detalii

2015-08-21

Model cerere plata cu ora

Detalii

2015-08-20

Ședință instruire comisii Bacalaureat 2015 sesiunea august - septembrie

Detalii

2015-08-20

Şedinţă publică Bacalaureat 2015 - sesiunea august - septembrie

Detalii

2015-08-20

În atenția tuturor unităților școlare

Detalii

2015-08-19

Ședință publică - 26 august 2015

Detalii

2015-08-19

Ședință publică - 25 august 2015

Detalii

2015-08-19

Punctajele cadrelor didactice care au solicitat detașare la cerere

Detalii

Bine aţi venit!

 
GÂNDURI DE VACANŢĂ

Anul şcolar 2014-2015 stă să se încheie. De fapt, aproape că s-a încheiat. Doar câteva gânduri de vacanţă îl mai ţin treaz în memoria fiecăruia dintre noi.

A trecut ziua absolvirii clasei a XII-a.

Am sărbătorit şi Ziua Învăţătorului, pe 5 iunie.

S-a călătorit şi ziua absolvirii clasei a VIII-a.

Am trăit şi sărbătoarea premianţilor cu coroniţă; şi a celor fără coroniţă.

A început examenul de bacalaureat.

Şi evaluarea naţională a început.

În scurtă vreme se va topi în vară şi definitivatul.

Îi va urma examenul de titularizare.

Va veni, la rând, admiterea la facultate.

Şi toate acestea, într-o singură vară, vara 2015!

Şi tot aşa, rând pe rând, momentele acestei veri se vor alinia la start, vor porni năvalnic pe cărări de vacanţă şi vor deveni amintiri frumoase; unele, curând, altele, mai târziu. Dar toate se vor transforma în amintiri ale acestei veri; rând pe rând, toate se vor amesteca în iureşul acestei veri cu razele de soare şi cu zvonul de reuşită. Vor răsuna glasuri ale performanţei, vor primi ecouri de răspuns în fiecare zi. Se vor ivi zori de împlinire întru învăţătură şi se vor contura amurguri întru binemeritată odihnă.

Prin tradiţie, zilele de după sfârşitul semestrului al II-lea sunt zile de vacanţă. Sunt zile în care, despovăraţi de grijile şcolii, păşim pe cărări de vacanţă, cu dorinţa de a trăi din plin fiecare clipă ce poate deveni poveste de vară. Sunt zile în care emoţiile profesorilor se împletesc cu emoţiile celor care au păşit pentru prima oară pe porţile şcolii şi cu ale celor care şi-au adjudecat statutul de elev cu mândrie, înnobilându-l cu performanţe. Tot prin tradiţie, vacanţa de vară durează trei luni; până pe 15 septembrie, când, din miezul zilelor lui Răpciune se va configura noul an şcolar; aşadar, trei luni de vară, trei luni de soare, trei luni de odihnă, trei luni de vacanţă!

Anul şcolar 2014-2015, care încă nu s-a încheiat, a evidenţiat o mai relevantă punere în valoare a preocupărilor de învăţare şi de formare. Numeroasele reuşite ale elevilor şi dascălilor nemţeni au situat învăţământul din judeţul nostru pe o treaptă superioară, în comparaţie cu anii şcolari trecuţi.

Olimpiadele şcolare, concursurile artistice şi competiţiile sportive, care s-au organizat în acest an şcolar, au avut drept câştigători şi elevi din şcolile şi liceele nemţene. Şi iată că acum, la început de vară, putem citi din Cartea de învăţătură despre performanţele Şcolii Nemţene. Acestea includ nenumărate premii la competiţiile locale şi judeţene, participări încununate de succes la concursurile interjudeţene şi zonale, numeroase reuşite la olimpiadele şi concursurile naţionale, multe, foarte multe note de 10! Şi asta pentru că, de fiecare dată, la început de vară şcolile scriu poveşti de succes, poveşti care dau glas despre performanţele dintr-un an şcolar, poveşti despre muncă şi despre voinţă, poveşti despre competiţii, poveşti scrise cu raze de soare pe pagini de lumină, poveşti pentru anul şcolar ce stă să se încheie şi poveşti pentru anul şcolar ce va să vină; se scriu poveşti pentru cei mici şi, deopotrivă, pentru cei mari; şi toate, poveşti adevărate! De altfel, la fiecare disciplină de învăţământ, au început să se scrie poveşti ale performanţei: limba şi literatura română, limba engleză, limba franceză, limba germană, limbile clasice, matematica, informatică, fizica, biologia, chimia, istoria, ştiinţele sociale şi geografia, disciplinele tehnice, muzica şi artele plastice, educaţia fizică şi sportul… Şi ce frumos este şirul poveştilor despre succes şi al poveştilor de succes!... Şi ce frumos se aud acum, în vară, poveştile de succes şi poveştile despre succes!...

Poveştile acestei veri confirmă şi reconfirmă ideea că Şcoala nemţeană naşte competitori de succes; competitori care înregistrează succese la întreceri sportive, la concursuri de creaţie sau la olimpiade şcolare; concurenţi care îşi adjudecă premii, menţiuni, locuri pe podium…

Dragi Elevi,

Vă felicit pentru calitatea deosebită a poveştilor de succes pe care le scrieţi împreună cu profesorii voştri! Rezultatele pe care an de an vi le adjudecaţi sunt pentru noi, dascălii voştri, poveştile de vară care ne încredinţează că sunteţi pe drumul cel bun! Sub îndrumarea competentă a mentorilor voştri confirmaţi cu fiecare an care trece eforturile şi strădania neobosită întru conturarea unor personalităţi puternice, care să ne reprezinte cu succes peste tot, în lume.

Să vă bucuraţi de reuşită deplină la toate încercările acestei veri, iar succesul să vă fie răsplată binemeritată! Vă doresc să citiţi cu mare drag povestea acestei veri! Oriunde veţi merge, să purtaţi cu voi pagina succesului pe care îl veţi înregistra mâine! Să ascultaţi cu bucurie în suflet povestea acestei veri, iar paginile ei să-şi afle tainic lăcaş în planurile voastre de viitor! Să vă bucuraţi de vară, de soare, de vacanţă!

Drum bun în viaţă, dragi absolvenţi de liceu!

Stimaţi Colegi,

Vă felicit din toată inima pentru rezultatele obţinute în acest an şcolar! Şi pentru dorinţa de reuşită pe care aţi sădit-o în inimile învăţăceilor! Şi pentru succes!

Vă doresc sănătate, prosperitate, putere de muncă şi succes deplin în activitatea nobilă pe care o desfăşuraţi! Să vă bucuraţi din plin de povestea acestei veri! Gândul bun şi speranţa să vă însoţească pretutindeni! Odihna să vă fie răsplată pentru povestea succesului pe care aţi rostit-o aşa de frumos în acest an şcolar!

Distinşi Părinţi,

Păşiţi şi în această vară alături de şcoala nemţeană, aşa cum aţi făcut de atâtea veri! Rămâneţi să citim împreună paginile de succes pe care le scriu copiii în fiecare zi! Să le citim şi să ne bucurăm de ele! Darul de sănătate şi voia bună să vă fie înmulţită răsplată! Alături de copii, să treceţi frumos prin zilele acestei veri!

Vă aşteptăm şi în continuare alături de noi, în activităţile de realizare a obiectivelor şcolii româneşti!

Stimaţi Colaboratori,

În numele conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ şi al meu personal vă mulţumesc pentru neobosita statornicie întru susţinerea şcolii nemţene. Să vă bucuraţi de multă sănătate şi putere de muncă!

Fie ca povestea acestei veri să fie o poveste de bucurie şi tinereţe, o poveste despre temeinicie, o poveste a împlinirilor de tot felul, dar şi a distracţiei!

Tuturor, o vară frumoasă!

Prof. dr. Viorel STAN
Inspector şcolar general
Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ


  Adresa
telefoane utile
 • Strada Locotenent Drăghiescu Nr. 4A
  610125
  Piatra-Neamț
  Jud. NEAMȚ
 • Secretariat:
 • Personal
 • ISGA:
 • Inspectori:
 • Informatizare:
 • Examene:
 • 0233 - 214860
 • 0233 - 215361
 • 0233 - 233162
 • 0233 - 217864
 • 0233 - 227357
 • 0233 - 231933

Săptămâna Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!

Strategia Anticorupţie în Educaţie

Olimpiade si concursuri

Calendar evenimente

« Septembrie 2015 »
D L M M J V S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

 

Program audiențe

Inspector Scolar General

prof. Viorel STAN

Inspector Scolar General Adjunct

prof. Mihai FLOROAIA

Inspector Scolar General Adjunct

prof. Elena LAIU

Inspectori Scolari

Relatii cu publicul:

Purtator de cuvânt

prof. Maria GHINIŢĂ

Browser recomandat: Internet Explorer 7+, Mozilla Firefox 3+