BINE AŢI VENIT!

                         Distinşi invitaţi,

                         Stimate cadre didactice,

                         Dragi elevi,

                         Neamțul se bucură de revenirea pe plaiurile sale a unei competiții importante pentru spiritualitatea românească. În anul în care România devine mai importantă pentru partenerii săi europeni, poposesc în ținuturile lui Ștefan cel Mare, ținuturi ale înțelepciunii și modestiei, cei care prin cuvânt analizează evenimentele, citesc viitorul, corectează prezentul și aduc armonie în sufletele celorlalți.

                         Prezentă la a treia ediție a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”, într-o vară încinsă ca dezbaterile noastre uneori, școala nemțeană retrăiește cu emoție întâlnirea cu pasionații oratoriei, tineri ce îmbină, în discursurile lor,  talentul nativ cu seva cărților citite.

                         Profesori şi elevi, arbitri, părinţi, oratori sau simpli spectatori, toți stăm sub mirajul cuvântului, ne bucurăm de momentele în care spada ascuțită a spiritului descoperă forța lucidității. Sport al gândirii profunde și al fair-play-ului, dezbaterea pune în valoare mai multe principii și valori importante pentru umanitate încă din antichitate.

                         Olimpiada ce ne aduce împreună astăzi dezvoltă atitudinile social democratice prin care tinerii devin conștienți de rolul lor activ la nivelul cetății. Așa cum romanii își trimiteau copiii să învețe și să exerseze oratoria la școală, profesorii prezenți au oferit șansa elevilor de a se bucura de această artă a cuvântului.

                         Urăm tuturor participanţilor Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat” să vadă ideile în lumina fulgerelor vii ale spiritului! Îmi doresc ca aceste zile să rămână în amintirea noastră ca stelele ce-și trimit lumina dincolo de existența lor fizică!

 

Prof. Elena Laiu

                                                                             Inspector Școlar General