Navigare rapidă

Ultimele comunicări

2016-09-23

Concurs pentru ocuparea posturilor didactice vacantate dupa inceperea anului scolar 2016 - 2017

Detalii

2016-09-21

Programul FLEX 2017 - 2018

Detalii

2016-09-21

Concurs referent IA (M) compartiment contabilitate ISJ

Detalii

2016-09-21

Concurs pentru ocuparea posturilor didactice vacantate dupa inceperea anului scolar 2016 - 2017

Detalii

2016-09-21

Concursul Juvenes Translatores 2016

Detalii

2016-09-20

Consfătuiri judeţene - arte

Detalii

2016-09-19

Consfătuirile judeţene ale profesorilor de limba şi literatura română şi ale bibliotecarilor

Detalii

2016-09-19

Modele de itemi pentru proba scrisă - concurs director/director adjunct

Detalii

2016-09-16

Posturi vacante propuse pentru transferul personalului didactic auxiliar

Detalii

2016-09-16

Ref: Concurs director/director adjunct

Detalii

2016-09-14

Şedinţă publică de ocupare a posturilor didactice vacantate după 12.09.2016

Detalii

2016-09-14

Precizări privind organizarea activităţii în anul şcolar 2016 - 2017

Detalii

2016-09-14

Consfătuiri judeţene - discipline informatice

Detalii

2016-09-14

Selecţie - "Hai la Olimpiadă!" eMAG - CJENT

Detalii

2016-09-14

Consfătuiri - profesori religie

Detalii

Bine aţi venit!

 
PRIVIND ÎNCREZĂTORI SPRE SĂRBĂTORILE TOAMNEI 2016

Sărbătoarea începutului

Orice istorisire are un început!

Cea a noului an şcolar 2016-2017 începe să fie scrisă. Caligrafiată frumos sau cu litere tremurânde, de începător în ale scrisului; cu semne de punctuaţie ezitante sau ferme; cu emoţii, mai ales cu emoţii…

Spaţiul generos al şcolii se redeschide pentru a-şi primi din nou elevii. Şi asta pentru că, în fiecare an, la mijloc de septembrie, începe un nou an şcolar.

Aşadar, prima sărbătoare a toamnei 2016!

Sărbătoarea nemţeană

Ţinutul nemţean s-a pregătit din nou de sărbătoare! E sărbătoarea rodniciei ce stă să vină! Cunoscut prin oamenii săi, gospodari tot unul şi unul, aşa cum avea să îi caracterizeze neîntrecutul povestitor de la Humuleşti, Ţinutul Neamţului este punte de legătură între est şi vest, între sud şi nord, înfrăţind provinciile istorice româneşti. Este ţinutul legendelor străvechi care vorbesc despre Masivul Ceahlău, acest munte care se aseamănă cu Olimpul zeilor din vechea Eladă; de altfel, legendele de prin partea locului povestesc despre zâna Dochia, fiică a vestitului rege Decebal, cel de numele căruia se leagă însăşi fiinţa poporului român. Şi despre vestitele ei cojoace.

Acest binecuvântat ţinut a zămislit pagini de eroism.

Aici, altădată, oştenii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt scriau o nepieritoare pagină de istorie prin lupta de la Valea Albă – Războieni.

Şi tot acest binecuvântat ţinut a purtat paşii neobositului admirator al frumuseţilor acestor locuri, scriitorul Calistrat Hogaş!

Ţinutul Neamţului îşi leagă numele şi de autorul celebrelor Amintiri din copilărie, humuleşteanul Nică; şi de tradiţii; şi de valoare; şi de atâţia oameni de seamă; şi de viaţa de zi cu zi; şi de emoţia cotidiană; şi de reuşita de azi; şi de speranţa în succesul de mâine!

Sărbătorile performanţei

Sărbătorile toamnei 2016 sunt semne de împlinire şi pentru Şcoala nemţeană! Nici nu s-au stins bine ecourile competiţiilor anului şcolar trecut şi zvon de noi concursuri se face auzit. Ca într-un ritual, luna octombrie aliniază la start: examene pentru cei mari, olimpiade, concursuri, competiţii diverse pentru elevi. Acum, în octombrie, se proiectează împlinirile ce se vor configura de-a lungul întregului an şcolar. Acum, în octombrie, se rostuiesc roadele toamnei următoare. Şi tot în octombrie, culorile se înfuiorează într-un tablou pastelat al activităţilor şcolare şi extraşcolare.

De pe înălţimi, coboară zvon de sărbătoare. Şi zvon de toamnă! Toamna poate fi locul comun al oamenilor şcolii nemţene! Îmi place să cred că toamna 2016 va confirma aspiraţia noastră de mai bine, concretizată în rezultate de excepţie. Aşa cum aţi demonstrat de atâtea ori, sunt convins că şi în confruntările programate pentru această toamnă veţi avea posibilitatea, dragi elevi nemţeni, să vă dovediţi cantitatea şi calitatea achiziţiilor, cu migală şi cu dragoste adjudecate, în multele ore de pregătire; nu de puţine ori, aţi urcat pe podiumul competiţiilor, demonstrând că sunteţi bine pregătiţi şi capabili de performanţe.

De altfel, tradiţia solidă a învăţământului nemţean vă situează pe voi, dragi elevi nemţeni, printre învingători. Fie că este vorba despre evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a sau despre examenul naţional de bacalaureat, fie că adunaţi premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile de tot felul organizate la nivel judeţean, naţional sau internaţional, de fiecare dată probaţi valoarea! Valoarea şi succesul!

Să credeţi că sărbătorile toamnei 2016 vin să întărească ideea unei tradiţii a lucrului bine făcut care se configurează sub ochii noştri, tradiţie la naşterea căreia au contribuit, din plin, generaţii de elevi din şcolile şi liceele din Neamţ şi colective didactice reprezentative pentru şcoala nemţeană contemporană. Şi tradiţia valorii şi a lucrului bine făcut creşte în continuare!

Urare de toamnă

Voi, dragi elevi, sunteţi cei care, zi de zi, vă adjudecaţi note de 10, voi sunteţi cei pentru care noul nu mai constituie o surpriză, voi sunteţi elevii pentru care verbul a crea se conjugă numai la timpul prezent; să nu precupeţiţi nici un efort pentru a demonstra că sunteţi capabili de performanţe mari!

Voi, dragi elevi, aţi învăţat să scrieţi poveşti de succes, iar pentru asta, noi, profesorii voştri, vă felicităm! Adunaţi şi în această toamnă prinos de învăţătură pentru ziua de mâine! Străduiţi-vă să continuaţi frumos povestea de succes a şcolii nemţene!

Dumneavoastră, stimaţi colegi, vă doresc o toamnă 2016 cu limpezimi de zare şi cu ideal de performanţă! Vă felicit pentru rezultatele obţinute în anul şcolar trecut şi vă doresc prosperitate, putere de muncă şi succes deplin în activitatea profesională! Să vă bucuraţi din plin de această toamnă! Să fiţi sănătoşi!

Stimaţi părinţi, care sunteţi mereu alături de şcoala nemţeană, vă dorim o toamnă cu luciri de soare şi cu muguri de speranţă împlinită! Să citiţi cu mare drag povestea succesului pe care o scriu copiii în fiecare zi! Vă aşteptăm şi în continuare alături de noi, în activităţile de realizare a obiectivelor şcolii nemţene!

Tuturor, multă sănătate şi putere de muncă! Fie ca florile acestei toamne să fie prilej de bucurie şi tinereţe, prilej pentru lucrul bine făcut şi cu temeinicie, prilej al împlinirilor de tot felul!

Mult succes!

Prof. dr. Viorel STAN
Inspector şcolar general
Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ


  Adresa
telefoane utile
 • Strada Locotenent Drăghiescu Nr. 4A
  610125
  Piatra-Neamț
  Jud. NEAMȚ
 • Secretariat:
 • Personal
 • ISGA:
 • Inspectori:
 • Informatizare:
 • Examene:
 • 0233 - 214860
 • 0233 - 215361
 • 0233 - 233162
 • 0233 - 217864
 • 0233 - 227357
 • 0233 - 231933

 

Săptămâna Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!

Olimpiade si concursuri

Unităţi de învăţământ particular preuniversitar autorizate/ acreditate

Strategia Anticorupţie în Educaţie


 

 

 

Program audiențe

Inspector Scolar General

prof. Viorel STAN

Inspector Scolar General Adjunct

prof. Ioan MILEA

Inspector Scolar General Adjunct

prof. Elena LAIU

Inspectori Scolari

Relatii cu publicul:

Purtator de cuvânt

prof. Elena PREDA

Browser recomandat: Internet Explorer 7+, Mozilla Firefox 3+