În data de 5 octombrie 2018 Inspectoratul Școlar Județean Neamț a celebrat trei evenimente importante: Ziua Mondială a Educației, aniversarea a 50 de ani de la înființarea instituției și prezentarea bilanțului pentru anul școlar 2017-2018, Raportul Stării Învățământului din Județul Neamț.

Mesajul inspectorului școlar general prof. Elena LAIU adresat directorilor/directorilor adjuncți din județul Neamț

Doamnelor/ Domnilor directori, stimați invitați!

De Ziua Mondială a Educației este imperios necesar să ne onorăm DASCĂLII, cei care împărtășesc EDUCAȚIE cu pasiune și migală, cu responsabilitate și profesionalism, modelează caractere și construiesc generații.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Educației îmi oferă prilejul de a le mulțumi tuturor celor care sunt implicați în procesul educațional al tinerilor din comunitatea noastră pentru dăruirea și pasiunea pe care o oferă cu generozitate în îndrumarea și educarea tinerilor noștri. Cu această ocazie, le urez celor care au oferit și oferă cu generozitate lumina cunoașterii, șlefuind caractere și formând oameni de valoare, un sincer ”La mulți ani”.

Vă doresc, doamnelor și domnilor profesori, doamnelor și domnilor învățători, doamnelor educatoare, sănătate și putere de muncă, bucurii și împliniri. Fie ca visele dumneavoastră să prindă viață, așa cum, grație muncii dumneavoastră, ați făcut posibil

ca parte din visele copiilor noștri să devină realitate.

Doamnelor/Domnilor directori, vă rog să transmiteți acest mesaj tuturor colegilor din școlile noastre, faceți eforturi pentru a le oferi confortul psihic și fizic necesar spre a-si împlini MENIREA!

LA MULȚI ANI!

Mesajul inspectorului școlar general prof. Elena LAIU adresat inspectorilor generali ai ISJ Neamț, perioada 1968-2018

Doamnelor/Domnilor Inspectori Școlari Generali, bine ați venit la Jubileul Inspectoratului Școlar Județean Neamț!

În acest an aniversăm 50 de ani de la înființarea inspectoratelor școlare în România, o pagină bogată de istorie care cuprinde în scurta sa cronologie două epoci și două regimuri politice. Fiecare dintre dumneavoastră a participat direct la continua evoluție a sistemului educațional, fiecare dintre dumneavoastră a fost în situația de a lua decizii importante, unele dificile, altele de rutină, însă fiecare decizie a fost, cu certitudine, un pas, mai mare sau mai mic spre o organizare eficientă a școlilor, spre confortul elevilor și profesorilor.

Noi, echipa în funcție de la ISJ Neamț, avem onoarea și responsabilitatea de a crea acest moment aniversar și de a transmite către comunitate mesajul respectului față de dumneavoastră, față de memoria identitară a educației nemțene.

Alături de noi, directorii de școli din județul Neamț, parte a echipei noastre, vă adresează urări de ”bună revedere”.

LA MULȚI ANI!