CONSTRUIM VIITORUL PRIN EDUCAŢIE DE CALITATE!

vaccinare-covid.gov.ro Indemn

Inspectoratul Școlar Județean Neamț, împreună cu autoritățile locale, mobilizează resurse umane importante pentru a răspunde crizei naționale produse de pandemie și solicită în acest sens sprijinul tuturor partenerilor educaționali.

Constrânși de pandemie, ne reamintim o lecție esențială: educația are datoria de a schimba mentalități, de a veni în sprijinul unei bune înțelegeri a fenomenelor structurale ale societății!

Criza SARS CoV 19 ne-a relevat, încă o dată, că nevoia noastră de a fi în siguranță, de a ne proteja familiile și prietenii, reprezintă priorități și generează acțiuni colective, bazate pe respect reciproc. Scutul protector pentru comunitățile noastre este reprezentat de  imunizarea împotriva acestui virus, prin vaccinare, aceasta este calea spre revenirea la normalitate. Suntem nevoiți să ne aducem aminte cât de repede se poate transmite o boală dacă nu există un vaccin care să protejeze oamenii și comunitățile deopotrivă.

Pandemia pune presiune asupra sistemului de sănătate, măsurile de prevenire a infectării, precum vaccinarea, reduc din povara la care este supus acum sistemul de sănătate. În toată lumea, imunizarea este recunoscută drept una dintre cele mai de succes și puțin costisitoare intervenții de sănătate publică, mai mult, le dă o șansă copiilor să crească sănătoși și să-și împlinească potențialul.

Nu în ultimul rând, trebuie să ne amintim că imunizarea este dreptul fiecărei persoane și trebuie să fie accesibil, conform planificării naționale. Vaccinurile sunt un instrument sigur, care salvează vieți și previn răspândirea virusului, imunizările de rutină salvează vieți. Profitați de acest drept, pentru voi înșivă și pentru cei din comunitatea în care trăiți, poate fi un real sprijin pentru redeschiderea școlilor, cât mai curând!

Acum, mai mult decât oricând, este vital să acționăm pentru ca informațiile corecte despre vaccinare să ajungă la părinți și bunici, în așa fel încât deciziile lor să influențeze în bine viețile copiilor!

 

Bine ați venit pe site-ul ISJ Neamț!

     Stimate cadre didactice,

 

 

În fiecare an, 5 octombrie reprezintă un prilej de a evidenția, o dată în plus, rolul determinant al educației și măiestria cadrelor didactice, profesioniști și modele culturale, care metamorfozează potențialul în performanță și fiecare zi într-o experiență întemeietoare.

Ziua Mondială a Educației este Ziua Profesorului, veritabilă sărbătoare a școlii și pretext de evocare a cadrelor didactice cu dar de suflet, a acelor oameni aleși să aducă lumina, prin formarea riguroasă și dorința de învățare durabilă, cu rezultate bune și foarte bune pentru toți elevii. Tuturor le mulțumim pentru profesionalism și abnegație, pentru implicarea în educarea și creșterea atâtor generații!

Manifestăm admirație și recunoștință pentru toate eforturile cadrelor didactice, pentru contribuția substanțială la creșterea și educarea copiilor, la modelarea atâtor suflete, conştiinţe, mentalităţi, pentru profesionalismul și disponibilitatea afectivă imensă cu care Profesorul înfăptuiește magia zi de zi, cu fiecare elev. Gratitudinea și prețuirea noastră se îndreaptă spre domniile lor, cu atât mai mult cu cât contextul actual ne arată o permanentă reinventare, o creativitate și capacitate de adaptare cu adevărat impresionante!

La mulți ani, distinși colegi, educatori, învățători, profesori!

⁕⁕⁕

      Dragi elevi,

Ziua Mondială a Educației se sărbătorește din 1994 și conjugă, pe lângă Ziua Profesorului, sărbătoarea Școlii și a Elevului. La mulți ani, dragi elevi, să rămâneți mereu curioși și curajoși, să porniți cu încredere, alături de personalul din școli, în călătoria spre versiunea voastră cea mai bună!

La mulți ani tuturor celor care înnobilează școala și fac ca aceasta să se racordeze permanent la Saeculum și să dea dovadă de reziliență!

⁕⁕⁕

La mulți ani, de Ziua Mondială a Educației!

 

 

Inspector Școlar General,

Prof. Mihai OBREJA