CONSTRUIM VIITORUL PRIN EDUCAŢIE DE CALITATE!

Misiune Viziune Prioritati si politici promovate Valori și principii Codul de etică Program de guvernare
Sun Mercury Venus

MISIUNEA

Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ se sprijină pe patru piloni de susţinere instituţională:  ELEVUL, PROFESORUL, ŞCOALA şi COMUNITATEA  iar dezideratul principal al şcolii este acela de a răspunde nevoilor de dezvoltare personală şi profesională  ale elevilor…. Citește mai mult

VIZIUNEA

Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ este instituţia care tinde să devină garantul calităţii şi eficienţei procesului educaţional nemţean, având ca priorităţi aplicarea politicilor educaţionale elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale, valorificarea potenţialului creativ al copiilor şi tinerilor,… Citește mai mult

PRINCIPALELE PRIORITĂŢI ŞI POLITICI PROMOVATE DE ISJ NEAMŢ/ 2016-2020

Monitorizare şi consiliere, în scopul îmbunătăţirii calităţii educaţiei la nivelul unităţilor şcolare din Neamţ, pentru a atinge obiectivele strategiei naţionale adoptate de MEN,  strategie care are la bază patru piloni strategici: Pilonul 1: Asigurarea accesului …Citește mai mult

VALORI ŞI PRINCIPII

Proiecţia strategică de dezvoltare a învăţământului din judeţul Neamţ pentru intervalul de timp 2016-2020, impune adoptarea acelor măsuri care să conducă la eficientizarea întregii activităţi prin promovarea unor valori şi principii adecvate: aspiraţia spre performanţă,… Citește mai mult

CODUL DE ETICĂ PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR

CAPITOLUL I DISPOZIŢII GENERALE Art.1. – (1) Prezentul Cod de Etică (denumit în continuare ,,Cod”) este elaborat în baza art. 10 şi art. 16 din Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5550/ 2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare …Citește mai mult

PROGRAM DE GUVERNARE 2017-2020 – EDUCAȚIE

Prioritatea generală a PNL este de a asigura un cadru normativ previzibil şi stabil în sistemul de educaţie. Pe termen scurt, PNL va lua doar măsurile urgente, cu caracter reparatoriu sau care pot creşte calitatea procesului educaţional, fără a genera instabilitate pentru elevi…Citește mai mult

Bine ați venit pe site-ul ISJ Neamț!

Dragi elevi, stimați profesori și părinți,

 

Evoluția este firescul naturii umane, așa încât începuturile și sfârșiturile se contopesc în momente de bilanț și de eternă regăsire. Pe această coordonată, cu toții intrăm în rezonanță cu miracolul unui sfârșit care aduce după sine nenumărate începuturi.

Generația absolvenților de liceu 2020, ascultă ultimul clopoțel cu căștile la urechi, în fața computerelor, însă cu mintea și inima alături de profesorii lor, de școală, ocrotiți de părinți, familie și societate. Ne lipsește tuturor farmecul festivităților de final de liceu, observăm tristețea din privirile voastre, însă vă rugăm să acceptați acest lucru, impus de realitate, doar spre siguranța voastră!

Drumurile voastre, ale celor peste 3.700 de absolvenți din județul Neamț, s-au întâlnit la școală, atunci când fiecare dintre voi avea nevoie să învețe ce înseamnă puterea visului împlinit, să caute răspunsuri la întrebări nerostite, să adune și apoi să risipească clipe, să își instruiască mintea pentru zborul către maturitate. Pe parcursul acestui drum ați atins, fără să conștientizați încă, miracolul cuvântului și al iubirii, prin devenirea voastră.

Ați adunat înțelepciune, ați învățat să separați adevărul de neadevăr, ați învățat că totul este „școală”, cum spunea Constantin Noica. V-ați antrenat pentru viață de la profesori, din albume de artă și cărți, din sălile de concerte și sălile de sport, din bancă și de pe stradă. Ați învățat să învățați, iar pentru noi, profesorii, acesta este scopul final.

Aveți încredere că sunteți bine pregătiți pentru noul drum, aveți curaj, discerneți între bine și mai puțin bine, alegând calea cea dreaptă, devenind voi înșivă „binele” acestei lumi! Încrederea în voi este primul pas din lunga călătorie a vieții.

Locul vostru va fi preluat de absolvenții gimnaziilor, acum și ei trăind emoțiile unui final de etapă a dezvoltării lor și adunând roadele celor patru ani. Îi felicităm, le urăm succes la admitere și îi așteptăm la școală, unde fiecare își va găsi locul său, în rețeaua școlară a județul Neamț.

Noi, profesorii și părinții, vă suntem alături, în toate, aveți încredere că nimic nu ne va opri să vă redăm zâmbetul și siguranța viitorului. Toate eforturile noastre nu au altă intenție decât aceea de a vă crea condiții de siguranță și confort, pentru finalizarea cu succes a liceului și obținerea de rezultate bune la examenul maturității.

Cu devotament și modestie, v-au stat alături profesorii voștri. Către ei adresăm mulțumiri pentru răbdare, dăruire și pasiune! Lor le transmitem urările noastre de sănătate și prețuire, cu certitudinea că pe umerii comunității profesorale stă educația copiilor și tinerilor noștri!

Stimați părinți, dumneavoastră împărtășiți toate grijile și emoțiile copiilor, vă invit să fim mai aproape ca niciodată în colaborarea noastră, să ducem, împreună, la bun sfârșit, menirea noastră de mentori!

Inspectoratul Școlar Județean Neamț mulțumește autorităților publice locale și județene pentru sprijinul acordat pe tot parcursul acestei perioade dificile si ne manifestăm încrederea că în continuare educația va rămâne o prioritate a bunei noastre colaborări.

Convingerea mea este că generația 2020 este cea care a înțeles, mai mult decât oricare altă generație, că miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii, după cum Antoine de Saint-Exupéry ne-a demonstrat prin inocența cuceritoare a Micului Prinț.

Vă doresc sa fiți cuceritorii unei lumi sigure și liniștite, străjuite de idealuri îndrăznețe!

Drum bun in viitor, alegeri înțelepte și realizări depline!

 

Inspector Școlar General,

Prof. Mihai OBREJA