CONSTRUIM VIITORUL PRIN EDUCAŢIE DE CALITATE!

vaccinare-covid.gov.ro Indemn

Inspectoratul Școlar Județean Neamț, împreună cu autoritățile locale, mobilizează resurse umane importante pentru a răspunde crizei naționale produse de pandemie și solicită în acest sens sprijinul tuturor partenerilor educaționali.

Constrânși de pandemie, ne reamintim o lecție esențială: educația are datoria de a schimba mentalități, de a veni în sprijinul unei bune înțelegeri a fenomenelor structurale ale societății!

Criza SARS CoV 19 ne-a relevat, încă o dată, că nevoia noastră de a fi în siguranță, de a ne proteja familiile și prietenii, reprezintă priorități și generează acțiuni colective, bazate pe respect reciproc. Scutul protector pentru comunitățile noastre este reprezentat de  imunizarea împotriva acestui virus, prin vaccinare, aceasta este calea spre revenirea la normalitate. Suntem nevoiți să ne aducem aminte cât de repede se poate transmite o boală dacă nu există un vaccin care să protejeze oamenii și comunitățile deopotrivă.

Pandemia pune presiune asupra sistemului de sănătate, măsurile de prevenire a infectării, precum vaccinarea, reduc din povara la care este supus acum sistemul de sănătate. În toată lumea, imunizarea este recunoscută drept una dintre cele mai de succes și puțin costisitoare intervenții de sănătate publică, mai mult, le dă o șansă copiilor să crească sănătoși și să-și împlinească potențialul.

Nu în ultimul rând, trebuie să ne amintim că imunizarea este dreptul fiecărei persoane și trebuie să fie accesibil, conform planificării naționale. Vaccinurile sunt un instrument sigur, care salvează vieți și previn răspândirea virusului, imunizările de rutină salvează vieți. Profitați de acest drept, pentru voi înșivă și pentru cei din comunitatea în care trăiți, poate fi un real sprijin pentru redeschiderea școlilor, cât mai curând!

Acum, mai mult decât oricând, este vital să acționăm pentru ca informațiile corecte despre vaccinare să ajungă la părinți și bunici, în așa fel încât deciziile lor să influențeze în bine viețile copiilor!

 

Bine ați venit pe site-ul ISJ Neamț!

Dragi elevi,

Stimați părinți,

Stimate cadre didactice,

Ianuarie devine izvor de adăpat aripa identităţii româneşti, pentru că jumătatea lunii ne înnobilează prin ziua lui Mihai Eminescu și, din 2011, prin Ziua Culturii Naționale.

Dacă „poezia eminesciană nu mai este creaţie cu ajutorul limbii, ci creaţie în lăuntrul limbii, prin recuperarea esenţei originare a acesteia” (Irimia, Dumitru, Dicţionarul limbajului poetic eminescian), atunci tezaurul lăsat de Eminescu devine mai mult decât simbolul contemplativităţii poetice şi al tensiunii Logosului. Creația marelui poet este impuls al dorului nemărginit, iluminare şi aspiraţie spre absolut, e o manifestare de geniu a întoarcerii spre arhetip și timp-spațiul neuitării.

Începutul de an calendaristic ne plimbă prin metafore şi simboluri ale Oceanelor gândirii, ale muzicii sferelor, ale codrului şi ale izvorului, amintind de mintea și simțirea poetului, de istoria încercată a neamului românesc, de aspirații, de… cultură. Avem nevoie de cultură, de consolidarea identității naționale și a deschiderii spre alteritate, cu atât mai mult cu cât vitregia timpului este încă ascuțită și plină de provocări!

Dragi elevi, părinți și profesori, vă dorim să faceți alegeri bune, să rostuiți clipa spre desăvârșirea sufletului și a minții! Fiecare carte citită e o reușită cu reverbații durabile, e un pas spre mai bine și mai frumos, spre umanitate și adevăr! Să ne întoarcem cu drag spre carte, spre școală, spre Eminescu și spre cultură!

Mult succes tuturor!

 

 

 

Inspector Școlar General,

Prof. Mihai OBREJA