Bine ați venit pe site-ul ISJ Neamț!

POVESTE DE IARNĂ

        Prin tradiţie, zilele de la sfârşitul calendaristic al anului ce stă să plece şi de la începutul anului ce va veni sunt zile de vacanţă. Sunt zile în care, despovăraţi de grijile şcolii, păşim pe cărări de vacanţă, cu dorinţa de a trăi din plin fiecare clipă ce poate deveni poveste de iarnă. Sunt zile în care emoţiile profesorilor se împletesc cu emoţiile celor care au păşit pentru prima oară pe porţile şcolii şi cu  ale celor care şi-au adjudecat statutul de elev cu mândrie, înnobilându-l cu performanţe; sunt zile când oamenii şcolii se întâlnesc pentru a-şi face urări; zile în care aşteptăm cu emoţie prima ninsoare, şi a doua ninsoare,  şi…; sunt zile în care efortul unui an se topeşte în căldura pe care sinceritatea o dă unei urări: La mulţi ani!

        Semestrul  I al anului şcolar 2016-2017, care încă nu s-a încheiat, a evidenţiat o mai relevantă punere în valoare a preocupărilor de învăţare şi de formare. Numeroasele reuşite ale elevilor şi dascălilor nemţeni au situat învăţământul din judeţul nostru  pe o treaptă superioară, în comparaţie cu anii şcolari trecuți.

        Olimpiadele şcolare, concursurile artistice şi competiţiile sportive, care s-au organizat până acum, în aceste prime luni de şcoală, au avut drept câştigători şi elevi din şcolile şi liceele nemţene. Şi asta pentru că, de fiecare dată, la sfârşit de an calendaristic se scriu poveşti de iarnă şi poveşti de Crăciun,  poveşti despre performanţă şi despre şcoală; poveşti pentru anul  ce stă să se încheie şi poveşti pentru anul ce va să vină; se scriu poveşti pentru cei mici şi, deopotrivă, pentru cei mari.

        Poveşti de iarnă care confirmă şi reconfirmă ideea că Şcoala nemţeană naşte competitori de succes; competitori care înregistrează succese la competiţii sportive, la concursuri de creaţie  sau la olimpiade şcolare; competitori care îşi adjudecă premii, menţiuni, locuri pe podium…

        Şi în acest început de an şcolar, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ s-au auzit rostite poveşti despre performanţă, poveşti despre premii şi menţiuni, poveşti despre succes şi poveşti de succes…, reconfirmându-se astfel  valoarea probată în laboratoare şi în săli de clasă, în spaţiul generos al bibliotecii, pe scenă sau pe terenul de sport.  De altfel, la fiecare disciplină de învăţământ, au început să se scrie poveşti ale performanţei: limba şi literatura română, matematica, fizica, biologia, chimia, istoria şi geografia. Şi ce frumos este şirul poveştilor despre succes şi al poveştilor de succes!… Şi ce frumos se aud, iarna, poveştile de succes şi poveştile despre succes!…

        Pentru calitatea deosebită a poveştilor de succes pe care le scrieţi, vă felicităm, deopotrivă, dragi elevi şi stimaţi colegi! Rezultatele pe care an de an vi le adjudecaţi, dragi elevi, sunt pentru noi, dascălii voştri,  poveştile de iarnă  care ne încredinţează că deveniţi schimbul nostru de mâine, schimb capabil să ducă mai departe eforturile constructive din întreaga societate românească. Sub îndrumarea competentă a dascălilor, confirmaţi cu fiecare an care trece eforturile şi strădania neobosită  depuse pentru conturarea unor personalităţi puternice, care să ne reprezinte cu succes pe toate meridianele.

        În numele conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ şi al meu personal vă felicit, stimaţi colegi, pentru rezultatele obţinute în acest an şcolar şi vă doresc sănătate, prosperitate, putere de muncă şi succes deplin în activitatea nobilă pe care o desfăşuraţi! Să vă bucuraţi din plin de povestea acestei ierni! Odihna să vă fie răsplată pentru povestea succesului pe care o rostiţi cu atâta claritate în acest an şcolar!

        Dumneavoastră, stimaţi părinţi, care sunteţi alături de şcoala nemţeană pe parcursul acestui an şcolar, vă dorim o iarnă în care să vă bucuraţi  de povestea succesului pe care o scriu copiii în fiecare zi.  Vă aşteptăm  şi în continuare alături de noi, în activităţile de realizare a obiectivelor şcolii româneşti.

       Vouă, dragi elevi, vă doresc să citiţi cu mare drag  povestea acestei ierni! Oriunde veţi merge, să purtaţi cu voi imaginea succesului pe care îl veţi înregistra mâine! Să adăugaţi valoare la valoare pentru a demonstra că învăţătura este preocuparea voastră cea mai importantă. Să ascultaţi cu bucurie în suflet povestea acestei ierni, iar paginile ei să-şi afle tainic lăcaş în planurile voastre de viitor! Să vă bucuraţi de iarnă, de sărbători, de vacanţă!…

        Tuturor, multă sănătate şi putere de muncă! Fie ca povestea acestei ierni să fie o poveste de bucurie  şi tinereţe, o poveste despre lucrul bine făcut şi temeinicie, o poveste a împlinirilor de tot felul, dar şi a distracţiei!

          La mulţi ani!

 

Prof. dr. VIOREL STAN

INSPECTOR  ŞCOLAR GENERAL