CONSTRUIM VIITORUL PRIN EDUCAŢIE DE CALITATE!

vaccinare-covid.gov.ro Indemn

Inspectoratul Școlar Județean Neamț, împreună cu autoritățile locale, mobilizează resurse umane importante pentru a răspunde crizei naționale produse de pandemie și solicită în acest sens sprijinul tuturor partenerilor educaționali.

Constrânși de pandemie, ne reamintim o lecție esențială: educația are datoria de a schimba mentalități, de a veni în sprijinul unei bune înțelegeri a fenomenelor structurale ale societății!

Criza SARS CoV 19 ne-a relevat, încă o dată, că nevoia noastră de a fi în siguranță, de a ne proteja familiile și prietenii, reprezintă priorități și generează acțiuni colective, bazate pe respect reciproc. Scutul protector pentru comunitățile noastre este reprezentat de  imunizarea împotriva acestui virus, prin vaccinare, aceasta este calea spre revenirea la normalitate. Suntem nevoiți să ne aducem aminte cât de repede se poate transmite o boală dacă nu există un vaccin care să protejeze oamenii și comunitățile deopotrivă.

Pandemia pune presiune asupra sistemului de sănătate, măsurile de prevenire a infectării, precum vaccinarea, reduc din povara la care este supus acum sistemul de sănătate. În toată lumea, imunizarea este recunoscută drept una dintre cele mai de succes și puțin costisitoare intervenții de sănătate publică, mai mult, le dă o șansă copiilor să crească sănătoși și să-și împlinească potențialul.

Nu în ultimul rând, trebuie să ne amintim că imunizarea este dreptul fiecărei persoane și trebuie să fie accesibil, conform planificării naționale. Vaccinurile sunt un instrument sigur, care salvează vieți și previn răspândirea virusului, imunizările de rutină salvează vieți. Profitați de acest drept, pentru voi înșivă și pentru cei din comunitatea în care trăiți, poate fi un real sprijin pentru redeschiderea școlilor, cât mai curând!

Acum, mai mult decât oricând, este vital să acționăm pentru ca informațiile corecte despre vaccinare să ajungă la părinți și bunici, în așa fel încât deciziile lor să influențeze în bine viețile copiilor!

 

Bine ați venit pe site-ul ISJ Neamț!

„Scopul educației nu este să crești volumul de cunoștințe,
ci să creezi posibilitatea ca un copil să descopere și să inventeze,
de a crea oameni care sunt capabili de lucruri noi.” (Jean Piaget)

 

 

 

Dragi elevi,

Distinse cadre didactice, didactice-auxiliare şi nedidactice,

Stimaţi părinţi,

Stimați parteneri educaționali,

 

Septembrie reînvie pentru noi toți – profesori, părinți, elevi, autorități locale – povestea cărții, istoria școlii, a locului sfințit prin cunoaștere de oameni. Zâmbete și flori de toamnă, soare blând și clopoței, ghiozdane și pași grăbiți – toate anunță emoția revederii sau freamătul primei întâlniri cu școala, colegii și cu personalul didactic.

***

                 Bun venit, dragi școlari! Bine ați revenit, dragi elevi! Ne dorim ca anul școlar 2021-2022 să vă împlinească, să vă deschidă oportunități multiple de creștere și învățare, să vă ofere bucuria călătoriilor de tot felul, prin știință, arte, prin universul real, dar și prin cel imaginar, spre versiunea voastră cea mai bună!

Fiți convinși, dragi copii, că școala, profesorii, părinții vă vor sprijini, cu reziliență și dăruire, pentru a face față la provocarea continuă de adaptare la nou, iar efortul personal, interesul vostru și atașamentul față de valorile școlii vor garanta o devenire frumoasă, pasiuni și prietenii durabile, dar și profesii și succese pe toate planurile!

              Stimate cadre didactice, stimați directori ai unităților de învățământ, cu gratitudine pentru eforturile considerabile și profesionalismul probat, vă dorim un an școlar plin de reușite și sănătate, în care să căutați ce este mai bun în fiecare elev și să găsiți noi motive de împlinire profesională! Descoperiți potențialul fiecărui elev mai mult decât performanța de moment, fiți facilitatori ai procesului de învățare și cultivați, în destinul educațional al tinerilor, adevăratele valori, respectul pentru identitatea națională, deschiderea spre alteritate culturală, dragostea de carte, responsabilitatea și nevoia de autodepășire!

             Stimați părinți, să ne însoțiți, la fel ca până acum, în formarea acelor competențe care vor asigura succesul fiecărui copil, să ascultați cu atenție întrebările celor mici și să găsiți timp pentru cultivarea încrederii, a respectului, a valorilor personale! Vă asigurăm că, prin întreg personalul, școala va oferi sprijin, resurse, cooperare, pricepere și disponibilitate sufletească pentru ca parcursul educațional al fiecărui elev să fie orientat spre calitate, siguranță și inserție facilă în societate.

            Stimați parteneri educaționali, vă mulțumim pentru receptivitatea față de nevoile școlii și ne încredem în sprijinul dumneavoastră necondiționat pentru buna desfășurare a procesului instructiv-educativ. Adresăm mulțumiri administrațiilor județene și locale pentru implicarea în buna administrare a unităților de învățământ și reiterăm dorința ca școlile nemțene să fie din ce în ce mai pregătite să răspundă provocărilor unui mediu educațional concurențial și de colaborare, în care calitatea și siguranța să fie prioritare!

***

            Tuturor vă dorim multă sănătate, un an școlar foarte bun, cu împliniri dintre cele mai diverse, cu obiective și aspirații metamorfozate în rezultate de excepție!

 

Inspector Școlar General,

prof. Mihai OBREJA