CONSTRUIM VIITORUL PRIN EDUCAŢIE DE CALITATE!

Misiune Viziune Prioritati si politici promovate Valori și principii Codul de etică Program de guvernare
Sun Mercury Venus

MISIUNEA

Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ se sprijină pe patru piloni de susţinere instituţională:  ELEVUL, PROFESORUL, ŞCOALA şi COMUNITATEA  iar dezideratul principal al şcolii este acela de a răspunde nevoilor de dezvoltare personală şi profesională  ale elevilor…. Citește mai mult

VIZIUNEA

Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ este instituţia care tinde să devină garantul calităţii şi eficienţei procesului educaţional nemţean, având ca priorităţi aplicarea politicilor educaţionale elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale, valorificarea potenţialului creativ al copiilor şi tinerilor,… Citește mai mult

PRINCIPALELE PRIORITĂŢI ŞI POLITICI PROMOVATE DE ISJ NEAMŢ/ 2016-2020

Monitorizare şi consiliere, în scopul îmbunătăţirii calităţii educaţiei la nivelul unităţilor şcolare din Neamţ, pentru a atinge obiectivele strategiei naţionale adoptate de MEN,  strategie care are la bază patru piloni strategici: Pilonul 1: Asigurarea accesului …Citește mai mult

VALORI ŞI PRINCIPII

Proiecţia strategică de dezvoltare a învăţământului din judeţul Neamţ pentru intervalul de timp 2016-2020, impune adoptarea acelor măsuri care să conducă la eficientizarea întregii activităţi prin promovarea unor valori şi principii adecvate: aspiraţia spre performanţă,… Citește mai mult

CODUL DE ETICĂ PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR

CAPITOLUL I DISPOZIŢII GENERALE Art.1. – (1) Prezentul Cod de Etică (denumit în continuare ,,Cod”) este elaborat în baza art. 10 şi art. 16 din Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5550/ 2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare …Citește mai mult

PROGRAM DE GUVERNARE 2017-2020 – EDUCAȚIE

EXTRAS DIN MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 496/29.VI.2017 CAPITOLUL POLITICI ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI „Educația este tot ce vezi și ce auzi”, spunea marele patriot Nicolae Iorga. Privim educația ca un factor strategic…Citește mai mult

 

Bine ați venit pe site-ul ISJ Neamț!

 

SĂRBĂTORILE VERII 2018

 

1 Iunie

În fiecare an, la începutul verii, școala românească trăiește clipe de sărbătoare; este sărbătoarea celor care, în fiecare zi, intră în spațiul generos al școlii pentru a aduna prinos de învățătură; este Ziua Copilului. Dar, deopotrivă, este și sărbătoarea celor mari, părinți și bunici, profesori și parteneri educaționali!

La mulți ani, dragi copii! Bucurați-vă de sărbătoarea începutului de vară! Bucurați-i și pe cei de lângă voi, oferindu-le în dar note mari! Mulțumiți cu un zâmbet tuturor celor care sunt alături de voi în această minunată zi a copilăriei!

Sărbătoarea absolvenților

La începutul fiecărei veri, absolvenții clasei a VIII-a trăiesc momente de emoție unică; sunt emoții născute în toți anii de școală; sunt emoții generate de zvonul de competiție! Acum, lumea şcolii intră într-o stare de emulaţie specifică acestei perioade: peste tot se discută cu aprindere, se diseminează informaţii, se alcătuiesc calendare; peste tot, la şcoală, pe stradă, acasă, se stârnesc adieri de competiţie.

La sărbătoarea absolvenților clasei a VIII-a vă urez să treceți frumos prin această vară, iar examenele să vă fie prilej de înmulțită bucurie!

Cu ochii minții îi văd pe absolvenții clasei a XII-a: sunt veseli, sunt tineri şi plini de energie! Vorbesc despre ziua de mâine. Ascultă pe alţii care vorbesc despre ziua de mâine! Ascultă cu luare-aminte…

Dragi absolvenți de liceu, examenul de maturitate din acest an să vă deschidă larg porțile instituțiilor de învățământ superior! Rezultatele bacalaureatului să vă înnobileze fruntea! Să vă fie lin drumul acestei veri! Succesul să vă fie prieten drag!

Serbările sfârșitului de an școlar

Iunie, luna care aduce cu sine bucuria absolvirii, este marcată și cu semnul serbărilor de sfârșit de an școlar. Acum, la aceste serbări, se face bilanțul unui an școlar; acum, se trage linie și se adună: note de 10, calificative excelente, premii, distincții.

Vă felicit pentru rezultatele bune și foarte bune pe care le-ați înregistrat în acest an școlar!

Vă felicit pentru dragul de școală pe care l-ați probat prin aceste rezultate!

Vă felicit și pentru entuziasmul cu care ne răsplătiți în fiecare zi de școală!

Sărbătoarea educatoarelor, a învățătorilor și a profesorilor

Tot în luna iunie, societatea românească marchează o altă sărbătoare, cunoscută ca Ziua învățătorului; un alt moment al bilanțului, un alt prilej de sărbătoare!

Pentru neobosita energie, pentru prinosul de dragoste cu care călăuziți pașii învățăceilor și pentru rodnicia de rezultate excelente din acest an școlar, vă felicit, stimați colegi! Să vă fie plin de bucurie drumul acestei veri! Multă sănătate și prosperitate!

Vacanța, sărbătoare a verii 2018

Dragi elevi,

Adunați, în această vară, momente de bucurie și de bună dispoziție cât să vă ajungă pentru un întreg an școlar! Faceți din fiecare zi de vacanță un prilej de sărbătoare! Drum bun pe cărările verii 2018!

Stimați colegi,

Învăluiți în dragoste chipurile celor pe care i-ați învățat în acest an școlar! Bucurați-vă de fiecare izbândă a lor! Este și izbânda dumneavoastră! Să trăiți cu dragoste în suflet toate zilele acestei veri!

Dragi părinți,

Fiecare zi de vacanță să vă aducă o nouă bucurie! Fiecare zi să vă sporească darul de sănătate și să vă înmulțească succesul! Să aveți o vară frumoasă!

Stimați parteneri educaționali,

Vă mulțumesc pentru că ne-ați fost alături și în acest an școlar! Vă mulțumesc și pentru sprijinul pe care l-ați acordat cu generozitate școlii nemțene!

Să aveți o vară liniștită, cu bogăție de lumină!

 

Prof. ELENA LAIU

INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL